Води ме по пътя

Прочит: Псалм 119:105-112

 

„Аз обичам онези, които ме обичат, и онези, които ме търсят ревностно, ще ме намерят.“

                                                                                        (Притчи 8:17)

 

Със семейството ми много обичаме да пътуваме. Когато планираме пътуване, се стремя да предвидя най-добрия и ясен маршрут. В колата си имам достатъчно техника, която ми помага в това начинание. И въпреки това понякога се губя, защото не съм обърнал внимание на някое предупреждение или съм пренебрегнал предложения маршрут.

Моята задача е да задам дестинация, а джипиесът ми е отговорен да изчисли всичко и да ми предложи решение. Ако се съобразя и следвам всяка стъпка, накрая чувам съобщението: „Вие достигнахте дестинацията“. Уникално е как мога да общувам с техниката и как получавам необходимите инструкции дори при положение че хиляди коли очакват същото. Веднъж един роднина ми каза: „Сигурно така Бог чува и отговаря на хилядите ни молитви“.

Аз моля Бога да ме води в пътя на вярата, да ми помага да различавам знаците по него, за да достигна до прицелната точка. Той чува молитвите ми дори когато хиляди други гласове викат към Него. Когато пренебрегна Божието водителство, тръгвам в грешна посока.

Ако започваме деня с молитва, Господ ще ни води и ще ни помага да преодоляваме предизвикателствата. Макар да не ни е лесно в житейското ни пътуване, ако гледаме към Бога, Той един ден ще ни каже: „Хубаво, добър и верен слуга!“ (Матей 25:21).

 

Молитва: Небесни отче, помагай ни всеки ден да търсим пътищата на правдата. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки ден мога да търся и да следвам Божието водителство.

Дъг Куин (Оклахома)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА СЕ ИЗГУБИЛИ ПО ПЪТЯ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply