Врани и ангели

Прочит: Матей 25:31-40

 

„И враните му донасяха хляб и месо сутрин и вечер. А вода той пиеше от потока.“

(3 Царе 17:6)

 

Мисля, че Илия е една от най-интересните фигури в Библията. Той премина през самота, преследване, унижение и глад в пусти места. Но Бог никога не го изостави. Той чу молитвите му, видя сълзите му и се погрижи за него, като изпрати врани и ангели, които да му набавят необходимото.

Чувствам историята на Илия близка. Преди известно време ме приеха в докторска програма по богословие в Колумбия. Учебното заведение осигуряваше само половината стипендия. Аз трябваше да платя останалата част, освен че трябваше да се погрижа за останалите си разноски.

Бог по чуден начин изпрати и на мен помощници – добри хора, които да ми осигурят храна. Както получаваме помощ, така и самите ние сме призовани да бъдем помощници на другите. Без съмнение, където и да се намираме, Бог разчита да живеем според вярата си и да се грижим за нуждите на тези, които нямат ежедневен хляб.

 

Молитва: Милостиви Боже, направи ни по-загрижени за тези, които нямат храна. Умножавай усилията ни да помагаме с каквото можем, както можем и когато можем. Молим се: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Днес ще помогна на някого, както Бог ми е помогнал.

Джоел Собалваро Нието (Хондурас)

 

Да се молим за: ХРАНИТЕЛНИТЕ БАНКИ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply