Вратата към живота

Прочит: Йоан 10:1-11

 

„Аз дойдох, за да имат живот и да го имат изобилно.“

                                                                             (Йоан 10:10)

 

Със съпругата ми два пъти посетихме Флоренция. Удиви ни красотата и художественото величие на украсените с бронзови релефи врати на баптистерия до катедралата, които Микеланджело съзрял като достойни да бъдат „Врати на рая“. Разочаровах се само от това, че нямахме възможност да влезем през тях, за да видим невероятно декорираните отвътре стени, под и таван. Само ако можеше да надникна в тази обширна зала!

Някои хора виждат Исус, Който казва „Аз съм вратата“, и са истински впечатлени, възхищават се на Неговия земен живот, на учението Му и на отношението Му към хората, но така и не желаят да прекрачат прага на това свое откритие и никога не стигат до познание на радостта от личното общение с Христос. А то може да им даде съвсем нова перспектива в живота. Много е хубаво да знаеш за Исус, но пропускаш истински ценното, ако не Го познаеш като Спасител.

 

Молитва: Господи, бъди с нас днес, за да може животът ни да отразява взаимоотношенията ни с Теб и хората да бъдат насърчени да Те познаят. Амин.

 

Мисъл за деня: Животът може да стане пълноценен, когато го посветим на Исус.

Бил Уилис (Австралия)

 

Да се молим за: ТУРИСТИТЕ.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply