Враждебни?

Прочит: Йоан 21:15-17

 

„Той му каза: Паси агънцата Ми.“

                                   (Йоан 21:15)

 

Когато започнах да служа в един приют за бездомни, се надявах, че посетителите ще бъдат благодарни за помощта, но много от тях недоволстваха заради храната, а други дръпваха грубо чиниите си, без да кажат нищо. Усмивката ми не смекчаваше тяхната студенина. Те ме гледаха недоверчиво и предпазливо. Това ме натъжи. Помислих си: „Защо се държат така? Дори не ме познават!“. Тогава чух в сърцето си Божия отговор: „Джил, а ти познаваш ли ги?“.

Следващата седмица започнах да сядам при тях, докато се хранеха. Питах ги как са и ги изслушвах. Чувах не просто думите, които казваха, но и тези, които скриваха. Долавях тъгата в гласовете им, усещах принудеността на усмивките, бях докосната от сълзите в техните очи. Научих имена и чух истории. Тези, които преди ми се бяха сторили враждебни, сега чувствах като свои братя и сестри – всеки от тях с неговите си болки, страхове и проблеми; всеки с надежди за бъдещето.

В днешния прочит четем, че Исус дава някои особени поръчения на Симон – да служи на своите ближни: „Паси агънцата Ми“. Всички ние сме призовани към това – да служим и да се грижим дори за тези, които ни се струват враждебно настроени.

 

Молитва: Боже, помагай ни да разбираме как да помогнем физически и духовно на хората около нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Служенето на Христос изисква да сме близо до хората.

Джил Мейш (Мериленд)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА БЕЗДОМНИТЕ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply