Връзки на любов

Прочит: Откровение 21:1-7

„Блажени скърбящите, защото те ще се утешат.“
(Матей 5:4)

Скърбяла съм при смъртта на родителите ми, на моята племенница и на други близки хора, но най-трудно ми беше да преодолея раздялата с моя съпруг. Изминаха четири години и все още има дни, в които нямам сили да продължа напред. За двама християни е ясно къде отива човек след земния си живот. Аз съм сигурна, че с него ще се срещнем един ден. Но дотогава ще ми бъде изключително трудно.
Исус казва: „Блажени скърбящите, защото те ще се утешат“. Аз вярвам и всеки ден чувствам Неговата утеха и присъствие. Съпругът ми не спира да ми липсва, но аз разбирам истината в думите: „Господ даде, Господ взе; да бъде благословено Господнето име“ (Йов 1:21).
Всички имаме определено време на тази земя. Създаваме силни връзки с хората, които Бог е подарил в живота ни. Той иска да ги ценим и да ги обичаме. Ако живеем с тази любов, ще имаме мир, който превъзхожда всяко разбиране – мира на нашия Господ Исус Христос.

Молитва: Боже на любовта и милостта, помогни на тези, които скърбят, дай им утеха чрез вяра в Христос, нашия Господ. В името на Исус се молим. Амин.

Мисъл за деня: Мога да намеря утеха и мир в Исус Христос.
Мери А. Потър (Северна Каролина)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ЗАГУБИЛ БРАЧНИЯ СИ ПАРТНЬОР.

Остави коментар

Live Reply