Връзките на молитвата

Прочит: 2 Коринтяни 1:8-11

 

„И Той ни избави от толкова близка смърт и още избавя, и се надяваме на Него, че пак ще ни избави, като ни съдействате и вие чрез молитва…“

(2 Коринтяни 1:10-11)

 

Зимата на 2014 г. беше сурова. Освен снега и леда, ние преминахме през още едно изпитание – съпругата ми Катрин прекара три седмици в болница, без състоянието ѝ да се подобри. Две седмици по-късно тя почина.

През цялото време на нейното боледуване аз правех всичко необходимо, за да ѝ помагам. Често си припомнях разказите на апостол Павел към коринтяните за това как е страдал за вярата. Във 2 Коринтяни 1:8 той споделя, че е „под твърде голямо напрежение, свръх силите му, дори отчаян за живота си“. Аз усещах, че колкото и голямо да е моето изпитание, то не може да се сравнява с изпитанията на апостола.

Докато си мислех това, седнах на компютъра и прочетох писмата от различни краища на света, в които много хора ни уверяваха, че се молят за нас. Тогава си припомних следващите думи от същата глава на Посланието към коринтяните: „като ни съдействате и вие чрез молитва“, и почувствах в себе си нови сили.

Когато създаваме молитвена общност със своите приятели, ние можем да се радваме на една жива и силна връзка – извор на насърчение, която ни помага да преминем по-леко дори през най-мрачните дни от своя живот.

 

Молитва: Благодарим Ти, любящи Отче, за силата, която имаме в молитвеното общение с другите вярващи. В името на Христос, нашия Господ, се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвите на приятелите могат да имат целителна сила.

Хауърд Куп (Кентъки)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ГРИЖИ ЗА ТЕЖКО БОЛЕН БЛИЗЪК ЧОВЕК.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply