Време на очакване

Прочит: Исая 40:28-31

 

„Затова Господ ще чака, за да се смили над вас…“

(Исая 30:18)

 

Преди известно време с тревога очаквах медицинските си резултати и си спомних колко често в живота ми се е налагало безпомощно да чакам. Очаквах съпругът ми да се завърне от войната, чаках да се роди детето ни, чаках оздравяването на своите близки и възстановяването им след операции, чаках опечалените да бъдат утешени. Бързо губя търпение, като знам, че не мога да контролирам всяка ситуация. Дори очакването на радостните събития може да ни изпълва с тревога.

Когато чета библейски пасажи като днешния, се насърчавам, че Бог разбира чувствата, които изпитваме, когато чакаме. Днешният прочит ни помага да не се отказваме и с търпение да чакаме Неговата помощ. Аз зная, че Бог винаги е с нас, дори в моментите, когато чакаме и не сме сигурни в изхода на ситуацията. Нека се молим, нека се „облегнем на Господа и да чакаме Него“ (Псалм 37:7). Такова очакване може да замени тревогата с мир.

 

Молитва: Небесни татко, благодарим Ти за Твоето водителство и сила във времена на несигурност. Учи ни да бъдем търпеливи и да уповаваме на Твоето слово. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог чака заедно с нас.

Люис Бейкър (Арканзас)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НАМИРА В ТРЕВОЖНО ОЧАКВАНЕ.

 

Остави коментар

Live Reply