Време за Бога

Прочит: Лука 5:12-16

 

„Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.“

(Матей 11:28)

 

Когато децата ми бяха малки, аз им преподавах вкъщи. Обикновено първата ми почивка беше за обяд. Събирах всички на масата и се хващахме за ръце, за да се помолим. Но докато благодарях за храната, умът ми препускаше – трябва да се нахраним бързо, да измия съдовете, да приготвя следобедните уроци, да помисля за вечеря…

В един такъв напрегнат ден, преди да се помоля, поех дълбоко въздух. Отпуснах раменете си, прочистих ума си. Приготвих се да благодаря с цялото си сърце за храната, за децата си, за всичко хубаво в своя живот. Това беше момент на осъзнаване на моите слабости и Божията сила. Имах различни нужди – храна, енергия, търпение, дисциплина, но повече от всичко се нуждаех от Божия мир, преди да продължа със задачите за деня.

Бог среща всеки от нас там, където се намира – в тревогата, в умората, в забързаното ежедневие. Той не само ни дава ежедневната храна, но ни снабдява с енергия, удовлетворение и спокойствие. Тихото време в Божието присъствие е време на благодарност, в което Бог ни дава мира, който ни е обещал.

 

Молитва: Боже, напомняй ни често да спираме и да отделяме време за Тебе. Когато се обръщаме към Теб с благодарност, давай ни мира, който ни обещаваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да отделям повече време за Бога всеки ден.

Натали Хол (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ НА МАЛКИ ДЕЦА.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply