Време за къпини

Прочит: Матей 9:35-38

„И така, идете и създавайте ученици измежду всички народи…“
(Матей 28:19)

Брането на диви къпини не е лесно. Те обичат слънцето и виреят на места, където няма много сянка. Когато узреят, трябва да ги обереш веднага, защото скоро може да няма останали. Може и в един ден да обереш всички узрели с идеята да се върнеш отново за неузрелите, но трябва да имаш предвид, че те бързо стават храна за птиците. А тръните? Всеки път ти се струва, че най-хубавите къпини са най-отдолу, и започваш да се бориш с бодливите клони. Но резултатът си струва.
Колко прилича това на събирането на Христови ученици! То никак не е лесна работа. Бог не винаги ни призовава в удобно за нас време. Той чака момента, подходящ за жътва. Може да е съсед, претърпял операция, или майка с дете, която е спряла на улицата заради проблем с колата. Бог ни дава възможности да показваме любов. Готови ли сме да се впуснем дори в опасни ситуации в отговор на Неговия призив, който обещава богата реколта?

Молитва: Отче, отваряй очите ни за нуждите на хората. Давай ни смелост и желание да се отзоваваме на Твоя призив. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

Мисъл за деня: „Жътвата е изобилна, а работниците – малко“ (Матей 9:37).
Ким Сиск (Оклахома)

Да се молим за: РАБОТЕЩИТЕ ВЪВ ФЕРМА.

Остави коментар

Live Reply