Време за молитва

Прочит: Матей 26:36-41

„Голяма сила има усърдната молитва на праведния човек.“
(Яков 5:16)

Една събота ловях риба на плажа и се наслаждавах на настъпващия залез. Небето бързо се обагряше с красиви цветове. Тази гледка ме накара да спра и да благодаря на Бога за това, че ми подарява още един ден, в който мога да се възхищавам на прекрасното Му творение – морските вълни, бриза, птиците и рибата, която очаквах. Тогава се появи един приятел, с когото се заговорихме за молитвата. Той сподели, че трудно намира време да се моли в забързаните си дни. Попита как аз успявам.
Разказах му, че преди време съм открил лесен начин за това, след като съм прочел напътствията на Исус към учениците да бъдат бдителни и да се молят. Тогава реших, че всеки път, когато погледна часовника си, ще е време за молитва. Стана ми навик да се моля за всичко, за което се сещах в тези моменти. Скоро започнаха да се събират около десет минути молитва на ден. Приятелят ми реши да пробва и откри, че време за молитва винаги се намира.
Има и други начини за отделяне на такова време – например докато дават рекламите по телевизията. С желание и творчески подход винаги можем да намираме моменти за молитва.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за възможността да споделяме своите молби с Теб по всяко време и на всяко място. В името на Исус се молим. Амин.

Мисъл за деня: Всеки ден намирам възможности да се моля и да благодаря.
Едуард Мичъл (Флорида, САЩ)

Да се молим: ДА НАМИРАМЕ ВРЕМЕ ЗА МОЛИТВА.

Остави коментар

Live Reply