Време за почивка

Прочит: Еклисиаст 3:9-14

„Познах, че няма друго, по-добро за тях, освен да се весели всеки и да благоденства през живота си…“
(Еклисиаст 3:12)

Обичам да съм заедно с дъщеря си, но и двете сме много заети и не можем да се виждаме толкова често, колкото ни се иска. Когато наближи 69-тият ми рожден ден, тя ме попита: „Не е ли време да се пенсионираш? Така ще можем да се виждаме по-често. Не искаш ли да си починеш?“.
Мислила съм по този въпрос. Понякога ми е трудно да издържам четири дни седмично в центъра за възрастни хора. Работата с хора, болни от деменция, е стресираща и се изкушавам от мисълта, че мога да си почина. Ставайки от леглото, се замислям: „Когато се пенсионирам, ще мога да се наспивам“. После обаче се казвам, че ще ми е скучно вкъщи. Освен това си мисля за библейските уроци, които водя в дома. Може да съм на 69, но все още съм полезна.
Тогава благодарих на Бога, че ми дава сила да работя и да върша нещо полезно за някого. Когато дойде време да се пенсионирам, вярвам, че Той ще ми намери друго служение. Докато дишаме, Бог има работа за нас. Мога да съм спокойна, защото Той мисли за мен, мисли за мир, а не за зло, за да ми даде бъдеще и надежда (Йеремия 29:11).

Молитва: Небесни Отче, помагай ни да служим на мястото, където си ни призовал. Води ни, за да служим на другите, докато дишаме. Амин.

Мисъл за деня: Докато дишам, мога да служа на Бога.

Да се молим за: ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ ПЕНСИОНИРАНЕ.
Даяна Уолтърс (Тенеси)

Остави коментар

Live Reply