Временни неща

Прочит: Матей 6:19-33

 

„… не гледаме на видимите, а на невидимите неща; защото видимите са временни, а невидимите – вечни.“

                                                                          (2 Коринтяни 4:18)

 

Докато прибирах коледната украса, забелязах, че една много стара, ръчно изработена фигурка, която пазим от първата Коледа на най-големия ни син, е започнала да се разпада. Тя беше оцеляла в продължение на 30 години. Все пак, фигурката не е вечна. Всъщност никоя не може да бъде вечна.

Колко кратковременни, безжизнени неща изпълват ежедневието ни! Струва ми се, че на повечето хора им е трудно да се разделят с тях. Когато изхвърлянето на любими рисунки от детството или спортни трофеи ни носи дълбока тъга, нека си припомним, че нищо материално в този свят не е вечно. В повечето случаи за нас е изключително ценен не самият предмет, а това, което той символизира. Аз се уча да не се вкопчвам в предметите, а да виждам тяхната нематериална стойност, и това ми носи утеха. Чувствам Божието присъствие всеки ден.

Дори да ни е тежко, когато се разделяме с нещо материално, можем да се научим да бъдем по-мъдри, като продължим напред с надежда в Божията грижа за нас, която никога не отпада.

 

Молитва: Боже, помагай ни да не се привързваме толкова силно към временните неща и да се насочваме към неща, които са непреходни, като истината, която откриваме в Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Материалните неща ще преминат, но Божията любов и правда са вечни.

Джулия Дентън (Вирджиния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО В ЖИВОТА СИ.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply