Времето е ценно

Прочит: Псалм 18:1-19

 

„И ме изведе на широко, избави ме, защото имаше благоволение към мен.“

(Псалм 18:19)

 

Внуците ми растат и ги виждам все по-рядко. Те са заети с уроци, приятели, работа. Преди няколко месеца гостувахме на дъщеря ни в един неделен следобед. Обикновено виждаме внуците, докато минават, правейки нещо и бързайки за някъде. Разменяме си усмивка и прегръдка, преди да ги изпратим отново. Но този следобед беше различно. Те си останаха вкъщи и изключиха мобилните си телефони. Какво благословение беше да прекараме цял ден с тях, необезпокоявани от нищо!

Докато се прибирахме, мислех как прекарвам време с Бога. Понякога съм толкова заета, че се моля набързо, преди да се заема със следващия ангажимент. Понякога не мога да се отделя от любимо предаване по телевизията и така губя ценно време, което мога да подаря на Бога.

Реших да прекарвам време с Бога, както моите внуци прекараха онзи ден с нас – просто да Му се наслаждавам, без нищо да ни прекъсва. Тези моменти станаха най-ценните в моя ден.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги си с нас, дори когато сме твърде заети, за да го забележим. Помогни ни да вкусим радостта от времето, прекарано в Твоето присъствие. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще оставя всичко друго, за да прекарам време с Бога.

Джейн Рейджър (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: МЛАДЕЖИТЕ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply