Всеки е специален

Прочит: 1 Царе 16:1-13

 

„Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; чудни са Твоите дела и душата ми добре знае това.“

(Псалм 139:14)

 

Бях бледа, висока 150 см тийнейджърка и винаги ми се подиграваха. Фалшивите ми приятели ме наричаха с епитети, които осмиваха ръста ми, а добронамерените ми роднини ми предлагаха кремове за лице и упражнения за бърз растеж. Не можех да бъда по-депресирана.

Тогава се преместих в училище в друг град и там започнаха да ме приемат според успехите ми. Това промени всичко. Тъй като се съсредоточавах върху силните си страни, не се тревожех за това, което ми липсваше. Можех да се смея с тези, които се шегуваха с ръста ми. Освен това започнах да съветвам хора, особено деца, които са обект на подигравки заради външния си вид. Бог помагаше чрез мен и ме благославяше.

Както се казва в 16-тата глава на 1 Царе, хората гледат външния вид, а Бог гледа сърцето. Библията ни дава много примери за това как Бог използва различни хора за Своя слава – Мойсей, Самсон, Мария, Закхей. Лесно е да забелязваме нещата, които нямаме, но нека прославим Бога за чудесния живот, който ни е подарил, и да го живеем за Негова слава.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за талантите, които си дал на всеки от нас. Нека живеем така, че да Те прославяме. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки от нас е специален, защото Бог го е създал.

Сахана Матиас (Индия)

 

Да се молим за: ХОРА С НИСКО САМОЧУВСТВИЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply