Всеки понеделник

Прочит: Матей 14:22-33

 

„И Исус веднага протегна ръка, хвана го и му каза: Маловерецо, защо се усъмни?“

                                                                                 (Матей 14:31)

 

Петър се усъмни и затова започна да потъва, но с вяра той направи няколко крачки по водата! Аз зная, че когато вярваме, и ние можем да правим невероятни неща.

Когато основах певческа група в едно малко украинско градче, се съмнявах дали ще се справя с такава задача. Още повече съмнения изпълваха сърцето ми, когато се съгласих да започна да преподавам английски език като доброволка далеч от моята родина. Но знаех, че тази работа ще отвори възможности да споделям Божията любов с нови хора, затова реших с твърда вяра да приема да се преместя в Украйна.

Понеделник, когато хорът се събира, вече е моят любим ден от седмицата. Забавляваме се много, когато пеем и танцуваме заедно.

С Божията любов и милост можем да крачим с вяра и смелост, както и да вършим необикновени неща.

 

Молитва: Отче, помогни ни да имаме вяра в Теб, за да можем с Твоя помощ да вършим необикновени неща в живота си. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Когато отговарям на Божия призив, всеки ден може да бъде благословение.

Кристъл Еймс (Украйна)

 

Да се молим за: ДОБРОВОЛЦИТЕ, КОИТО СЛУЖАТ ДАЛЕЧ ОТ РОДИНАТА СИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply