Всекидневни грижи

 

Прочит: Деяния 2:36-42

 

„Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение, понеже се освещава чрез Божието слово и молитва.“

                                                                       (1 Тимот. 4:4-5)

 

„Къде са ми чорапите?“ – питаше настоятелно дъщеря ми: въпрос, който чувам постоянно сутрин,  докато се опитвам да приготвя всички за работа и за училище.

Понякога просто нямаме никакво време за молитва и възхвала на Бога, толкова сме заети. Чистене, подреждане, пране, готвене – всичко това сякаш няма край.

Когато се стремя да изпълня всичките домакински задължения, се замислям, че и Бог очаква от нас определени неща всеки ден. Непрестанната молитва (1 Солунци 5:17) заздравява нашата вяра и помага за духовния ни растеж. За да поддържаме вярата си, трябва да имаме духовна дисциплина. Ежедневната молитва, четенето на Словото, богослуженията ни правят добри духовни „домакини“. Служението на Бога носи радост, а не досада.

 

Молитва: Боже, когато ни е трудно да си отдъхнем от многото грижи, помагай ни да намираме радост в общуването с Теб – нашия Господ и Създател. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако всеки ден общуваме с Бога, всеки ден ще откриваме Неговото постоянно действие в нашия живот.

Мариела Кар (Тексас)

 

Да се молим за: ДОМАКИНИТЕ.

Остави коментар

Live Reply