Всеотдайна любов

Прочит: Псалм 139:1-6

„Вижте каква любов ни е дал Отец, да се наречем Божии деца…“
(1 Йоан 3:1)

Моя пациентка страда от деменция и съпругът ѝ, с когото са били заедно 50 години, прави всичко по силите си, за да ѝ помогне. Пере, носи ѝ храна и организира всички прегледи. По няколко пъти на ден търпеливо ѝ обяснява защо нейният брат е в болницата, макар да го е правил десетки пъти.
Докато ги наблюдавах, се впечатлих от искрената им любов. Толкова посветена, че знае всичко за другия и въпреки това не се отказва. Замислих се, че Божията любов към всички нас далеч надминава всяка човешка всеотдайност. Каква друга любов може да накара някого да даде живота си за грешница като мен?
Бог толкова много ни обича, че се интересува от всеки малък детайл в нашия живот. Той знае мислите ни, делата и пътищата ни, нашите думи, преди да са изречени. Господ винаги е до нас и никога не си тръгва. Той ни прави това, което сме. Как иначе можем да се чувстваме, освен обичани?

Молитва: Боже, Който си любов, помогни ни да не забравяме, че ни обичаш въпреки всичките ни недостатъци. Води ни, за да обичаме и ние своите ближни така. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Божията любов никога не може да ми бъде отнета.
Алиша Ричи (Северна Каролина, САЩ)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА НЯКОГО.

Остави коментар

Live Reply