Вси светии

Прочит: Ефесяни 1:15-23

 

„Затова и аз, като чух за вярата ви в Господ Исус и за любовта, която сте показали към всички светии, непрестанно благодаря на Бога за вас и ви споменавам в молитвите си.“ 

                                                                                     (Ефесяни 1:15-16)

 

Празникът на Вси светии, който отбелязваме на днешния ден в църквата, винаги е бил важен за мен. По време на богослужението си припомняме за всички хора от църквата, които са починали през изминалата година. Тези наши братя и сестри  вече се радват на изпълнението на обещанието за вечен живот заедно с Христос.

Всички, които вече са във вечността, са оставили след себе си своя пример в живота на църквата. Много от тях са били активни в своето служение – учили са децата, работили са в мисии, помагали са на нуждаещите се. Те са останали докрай верни в служението и изучаването на Библията. С живота си са  „показали себе си пример на добри дела“ (Тит 2:7). Благодаря на Бога за всички, които са били за мен пример във вярата.

Неделята на Вси светии ми напомня да спра и да се замисля за собствения си живот. Какъв пример ще бъда на поколенията след мен, как животът ми ще повлияе на тяхната вяра? Каква следа оставям в църквата, която посещавам толкова години? Този ден е стимул отново да се посветя напълно на Бога и на служението, както са правили братята и сестрите, живели преди мен.

 

Молитва: Небесни отче, напомняй ни, че хората могат да гледат на нас като на пример във вярата. Нека винаги сме внимателни в своите действия, за да бъде примерът ни добър. Амин.

 

Мисъл за деня: Ходенето в стъпките на вярващите, живели преди нас, ни помага да следваме по-вярно Христовите стъпки.

Джийн Гор (Северна Каролина)

 

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ХОРАТА, КОИТО СА БИЛИ ПРИМЕР ЗА НАС.

Остави коментар

Live Reply