Всички Божи деца

Прочит: Откровение 7:9-17

 

„А Петър отвори уста и каза: Наистина, виждам, че Бог не гледа на лице; но във всеки народ онзи, който се бои от Него и върши правото, Му е угоден.“

                                                                                    (Деяния 10:34-35)

 

Внесоха ковчега, а след него в църквата влязоха множество близки на починалата. В залата не останаха свободни места. Маргарет винаги е обичала децата и приемаше всеки от присъстващите като свое дете. Тя се грижеше не само за собствените си деца, но и за много други. Заедно със съпруга си – Вик, винаги канеше децата в Божия дом. Освен това редовно организираха летни почивки за тези, които не можеха да си го позволят.

Децата, за които се грижеха Маргарет и Вик, бяха от различни етноси и култури. Разбира се, през годините те се бяха сблъсквали с различни семейни проблеми, но в този ден всички искаха да отдадат своята признателност към жената, която им даде старт в живота и ги научи да обичат Бога и своите ближни.

Със сигурност и ние ще пристъпим така към трона на нашия Господ, но тогава вече няма да има жалеене. И само какво множество ще бъдем: Божи деца от различни нации и култури, обединени от Неговата бащина любов и събрани за Негова прослава!

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че даряваш Своята любов и спасение на всеки от нас – Твоите деца. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да обичам своето небесно семейство още тук – на земята?

Марион Търнбул (Англия)

 

Да се молим за: ПРИЕМНИТЕ СЕМЕЙСТВА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply