Всички са поканени

Прочит: Галатяни 3:26-29

„… където не може да има грък и юдеин, обрязан и необрязан, варварин, скит, роб или свободен; но Христос е всичко във всичко.“
(Колосяни 3:11)

Израснах в бедност, родителите ми работеха на изполица. Един ден разбрах, че едно от децата, с които играехме, ще прави празненство за рождения си ден. Цяла седмица се вълнувах, че ще отида и ще играем заедно, ще ядем торта и ще се забавляваме. Имаше само един проблем – не ме поканиха. Бях съсипан. Никога не се бях чувствал толкова наранен и отхвърлен. Всичко беше заради това, че семейството ми беше бедно.
За щастие, няма нужда да се притеснявам, че мога да бъда изключен от Христовото семейство. В църквата всички, които обичат Христос, които искрено се каят за греховете си и искат да живеят в мир един с друг, са поканени на Неговата трапеза. Нашият Господ не ни съди по външния вид и социалното ни положение, а иска всеки да е част от трапезата Му.
Защо искаме да изключим някого от това, което ни е предложено от Божията неизмерна благодат? Всички сме грешници. Следвайки примера на Христос, можем да поканим всички да влязат в радостта на християнското общение.

Молитва: Господи, помагай ни винаги да сме чувствителни към нуждите на другите и да ги каним в църквата и на Твоята трапеза. Амин.

Мисъл за деня: С Христос никога няма да бъда отхвърлен.
Гари Лий Грифин (Джорджия)

Да се молим: ДА ОСЪЗНАЕМ ЕДИНСТВОТО СИ В ХРИСТОС.

Остави коментар

Live Reply