Всяка част е важна

Прочит: 1 Коринтяни 12:12-27

„… тези части на тялото, които ни се виждат по-малко достойни за почит, тях обличаме с повече почит…“
(1 Коринтяни 12:22)

Носех голяма торба с царевица към вкъщи. Вместо ботушите, с които обикновено работя, бях обула джапанки, затова се подхлъзнах лошо на камъните по склона. Не се нараних, като изключим малкия пръст на крака, върху който се приземих. На следващия ден той беше ужасно подут и възпален. Това не беше добре, защото имах работа за вършене и не можех да дам почивка на краката си. Не си бях представяла до каква степен малкият пръст на крака е важен за ходенето и пазенето на равновесие. В продължение на две седмици трябваше да стъпвам много внимателно, за да не го нараня отново, и затова тежестта на тялото падаше върху другите ми пръсти.
Сега разбирам по-добре описанието на Павел за Христовото тяло – дори малките негови части са важни и ако една от тях страда, страда цялото тяло. Ако съм толкова внимателна към малкия пръст на крака си, колко по-внимателна трябва да бъда към хората, особено към тези, които съм склонна да пренебрегвам!

Молитва: Боже, помогни ни да подкрепяме останалите части от Твоето Тяло – Църквата – и да виждаме тези, които са пренебрегвани. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще благодаря на Бога за тялото, което ми е подарил.
Конфианца дел Сеньор (Хондурас)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ С КРАКАТА.

Остави коментар

Live Reply