Втори адвент

Прочит: Евреи 12:1-4

 

„… с търпение нека тичаме на очертаното пред нас поприще, като насочваме своя взор към Исус, Начинателя и Завършителя на нашата вяра…“

                                                                               (Евреи 12:1-2)

 

Когато синът ми беше в гимназията, училищният им отбор по баскетбол участва в щатския турнир. С мъжа ми наблюдавахме как синът ни няколко пъти трябваше да извърши наказателни удари. В тези моменти всички погледи се отправяха към него. Отборът на сина ни спечели, а той беше наречен „най-ценният играч на турнира“.  

Зрителите вероятно си мислеха, че синът ни е късметлия, но ние знаем истината. През последните три години той прекара часове в тренировки, през по-голямата част от времето – сам пред коша.

Когато гледах неговото старание и резултатите след това, се замислих, че редовното четене на Библията и молитвите са дали резултат в моя живот – чувствам се по-подготвена да се изправя срещу болката, разочарованието, гнева и изкушенията. Също както синът ни не постигна успех без усилия, духовната дисциплина ми помага да раста във вярата и да посрещам по-леко проблемите, като не губя доверието си в Бога.

 

Молитва: Господи, нека се наслаждаваме да прекарваме време с Теб всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Духовната зрялост е резултат от дисциплина.

Дийни Рюдеман (Тексас)

 

Да се молим за: МЛАДИТЕ СПОРТИСТИ.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply