Втори адвент

Прочит: Римляни 8:26-31

 

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“

(Римляни 8:28)

 

Докато жена ми беше бременна, се постарахме да приготвим всичко необходимо за появата на първородната ни дъщеря. Избрахме внимателно нейното име, подредихме стаята ѝ и купихме дрешки. Не искахме да пропуснем нито един детайл.

Но след седем месеца и половина спокойна бременност докторът откри проблем. Веднага постъпихме в болницата. Мария Едуарда се роди няколко часа по-късно и бе отнесена в интензивното отделение. Казаха ни, че дъщеря ни има Синдром на Даун. Сякаш всичките ни мечти се сринаха в онзи момент. Скърбяхме за загубата на един идеалистичен образ, който си бяхме изградили за своето бебе.

Дните в интензивното бяха много тежки. Извикахме към Бога в своята мъка и Той ни отговори. Днес Мария Едуарда е здрава и впечатлява всекиго със своя прекрасен характер, ум и сила.

Когато нещата не следват предварителните ни планове, ни обзема страх. Но ако не преставаме да живеем с вяра и сме уверени, че Бог е с нас, ще бъдем възстановени. Божията грижа към нас е реална, във всякакви ситуации от нашия живот.

 

Молитва: Любящи Боже, прости ни, че често искаме да контролираме напълно живота си, забравяйки, че Ти изправяш нашите пътеки. Благодарим Ти, че се грижиш за нас в трудни времена. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ни дари нов живот, каквото и да ни се случи.

Цезар Едуардо Лавура Ромао (Бразилия)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА НА ДЕЦА СЪС СИНДРОМА НА ДАУН.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply