Втори Адвент

Прочит: Йоан 1:1-14

„И Словото стана плът и живя между нас…“
(Йоан 1:14)
Всеки декември очаквам с нетърпение да участвам в рождествената програма в нашата църква. Думите и мелодиите на химните привдигат духа ми и са дар за всички присъстващи. Църковният салон винаги е тържествено украсен. Помня, че преди си казвах: „Рождеството няма да е празник без музиката!“.
Тази година се разболях и се наложи до прекарам празника вкъщи. Не можех да се насладя на музиката, на украсата, на аплодисментите в края на програмата. В началото много съжалявах за това, но постепенно осъзнах, че макар да ни носи радост, празничната програма не е най-важното нещо на Рождество Христово. Силата на празника се състои в това, че Бог изпрати Исус сред нас, за да живее, да умре и да възкръсне за нас. Истинският дар на Рождеството е уверението, че Христос ще дойде отново! Макар да ни се наложи да отсъстваме от празничната програма, нека не забравяме, че това, от което истински се нуждаем, е Исус Христос, Който живее в нашите сърца чрез вярата.

Молитва: Боже, помагай ни да се радваме на Рождеството и да не забравяме, че празнуваме идването на Исус Христос, нашия Спасител. Молим се, както Той ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

Мисъл за деня: Исус Христос е с мен и е всичко, от което се нуждая.
Ан Коул (Ню Мексико)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА БОЛНИ НА ПРАЗНИКА.

Остави коментар

Live Reply