Втори адвент

Прочит: Матей 1:18-25; Лука 1:28-38

 

„И Мария каза: Ето Господнята слугиня пред теб; нека ми бъде според твоите думи.“

                                                                           (Лука 1:38)

 

Когато бях дете, всяко лято пътувахме от Тексас до Северна Каролина за традиционното семейно събиране. По-голямата част от пътуването беше забавно, но в началото изминавахме 550 мили през обширна пустош. Преди да тръгнем, татко наливаше достатъчно бензин, мама вземаше достатъчно вода и храна, а децата подготвяха книги, игри и музика за дългия път.

Тези пътувания от детството ми напомнят за приключението на Йосиф и Мария. Аз им се възхищавам. Когато разбраха Божия план, те се съгласиха да бъдат верни Божии служители и се подготвиха за това. Те приеха много сериозно Божието дело. Чуха вестта на ангела и я запазиха дълбоко в сърцето си. Макар да не знаеха какво ги очаква занапред, те се довериха изцяло на Бога.

Понякога месецът на очакване на Христовото рождество е изпълнен с вълнение и радостни чувства, но често в това време преминаваме през житейска пустиня. Каквото и да ни се случва, можем да си помагаме взаимно, за да се приготвим. Нека гледаме с надежда към Бога, да слушаме Неговия призив и да не забравяме, че Той има план за нас. Също като Йосиф и Мария, дори да не знаем къде Господ ще ни заведе, нека възложим цялата си надежда на Него.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за пътешествието, което предприемаме заедно с Теб, както и за всички братя и сестри, които са с нас в това пътешествие. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Довери се на Бог.

Джанис Макнейр (Флорида)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПЪТУВАТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply