Втори шанс

Прочит: Йоан 7:53-8:11

 

„… Исус каза: И Аз не те осъждам; иди си, отсега нататък не съгрешавай вече.“

(Йоан 8:11)

 

Често се замислям за грешките, които съм допускала както в миналото, така и в последните дни. Защо казах тези толкова глупави думи? Защо трябваше да клюкарствам за този човек? Тогава се сещам за по-важните си решения, които са ме отвеждали в грешна посока и са ми причинявали проблеми.

Как Исус се отнесе към жената, хваната в прелюбодейство, за която се разказва в днешния прочит? Първо, Той я спаси от сигурна смърт, като предизвика нейните съдии да се замислят за собствените си грехове. И после, за голяма изненада на всички, не я осъди. Той ѝ даде втори шанс и възможност да се поучи от грешките си.

Когато правя нещо, което знам, че наранява мен и другите хора, не бива да забравям, че Бог желае не да ни осъжда, а да ни накара да се поучим от своите грешки и повече да не съгрешаваме. Той винаги ни дава втори, а понякога и трети, и четвърти, и още много нови шансове да се променим.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни даваш втори шанс да последваме Твоите пътища. Помагай ни да се учим от грешките си и да Те търсим по-ревностно. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус винаги ми дава втори шанс.

Абигейл Гери (Ню Джърси)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРОСТЯТ НА СЕБЕ СИ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply