Вяра

Прочит: Йеремия 29:10-14

„Защото Аз Зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“
(Йеремия 29:11)

Макар че съм едва на 16 години, имам ясна представа колко насилие крие съвременният свят. Каквото и друго да се случва, насилието присъства постоянно около нас. Не си спомням кога за последно се събудих, без да чуя новина за ново убийство или друга проява на агресия. Понякога ми е трудно да видя Божията светлина на надежда в цялата тази тъмнина.
Сега, когато съм гимназист, често ме питат какви са плановете ми за бъдещето. Този въпрос ме притеснява, защото още не съм решил какво искам да правя. Днешните библейски стихове ми казват, че Бог има план за всекиго. Той създаде всеки от нас с определена цел. Често се питам: „Каква е моята цел? Какво Бог иска да направя в този свят?“. Макар че не винаги виждам ясно пътя пред себе си, аз намирам радост в това, че Бог има план за мене.
Той има план за всеки човек – не за война, а за мир, не за омраза, а за любов. Всеки може да открие мира, който идва, когато се учим да отваряме сърцата си и да се доверяваме на Бога.

Молитва: Господи, помогни ни да разпознаваме даровете, които ни даваш, и нека вярваме, че Ти ще ги използваш, за да направиш света едно по-добро място. Амин.

Мисъл за деня: Намирам мир, когато се доверя на Божия план за живота ми.
Ноа Сафър (Северна Каролина)

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА АТАКИ С ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ.

Остави коментар

Live Reply