Вяра и изцеление

Прочит: Матей 9:18-26

 

„И когато минаваше, видя един слепороден човек. И учениците Му Го попитаха: Учителю, поради чий грях – негов ли или на родителите му, той се е родил сляп?“

(Йоан 9:1-2)

 

Аз съм лекар и съм благословен да виждам Божията целителна мощ всеки ден. Възстановяването на пострадали и болни хора е много силно преживяване, което укрепва моята вяра. Християните често показват необикновена вяра в Божието присъствие пред лицето на болестта. Аз съм убеден, че вярата има огромна роля в процеса на оздравяването.

Но какво да кажем за много хора, които вярват, но не получават изцеление? Че им липсва вяра? Може би Бог ги наказва за някой техен грях? Днешният библейски стих ни показва, че Исусовите ученици имаха такова разбиране. Но аз не вярвам нашият любящ Бог да постъпва така. Божията любов към нас е неизразима. Бог ни състрадава. Можем да вярваме, че  „Той ще обърше всяка сълза от очите ни и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина“ (Откровение 21:4).

Аз съм разбрал, че изцелението е дар от Бога, но липсата на физическо изцеление не означава, че Бог не помага или че ние нямаме достатъчно вяра. Той обича всички Свои деца. През каквото и да преминаваме, Господ е до нас и ни дава сили да го преодолеем.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги си с нас, дори в най-мрачните моменти. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е обещал никога да не ни изостави или забрави.

Марк Карпински (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ЛЕКАРИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply