Вяра на дело

Прочит: Римляни 12:9-17

„Бъдете мили един към друг като към близки роднини, с братска обич; изпреварвайте се да си отдавате почит един на друг.“
(Римляни 12:10)

В ресторанта видях, че хората от съседната маса се молят преди храна. По-важното е това, което се случи след молитвата. Сервитьорът изпусна една чиния с храна върху една от добре облечените дами, но вместо да се ядоса и да викне управителя, тя го увери, че всичко е наред. Това не излизаше от ума ми дни наред. Компанията в ресторанта показа, че е вярваща, с молитва преди храната, но постъпката на онази жена беше живо християнско свидетелство. Тя беше видяна от един пълен ресторант.
Често си мисля за тази случка и за това колко важно е да проявяване на дело християнска доброта и търпение. Всъщност да знаем това, е по-лесно, отколкото да го правим. Работата, децата, ангажиментите и семейството могат да изпълнят ума ни до такава степен, че да забравим за тези важни постъпки. Моля се хората да виждат Христос в моите дела, както аз Го видях в постъпката на онези клиенти в ресторанта. Всеки ден можем да позволяваме на Христовата светлина да свети чрез нас в този свят.

Молитва: Милостиви Господи, нека всеки ден Твоята светлина свети чрез нас. Амин.

Мисъл за деня: Какво мога да направя днес, за да разпространявам Христовата светлина в света?
Шийла Хестър (Северна Каролина)

Да се молим за: СЕРВИТЬОРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply