Вяра с дълбоки корени

Прочит: Ефесяни 3:13-21

 

„И така, както сте приели Христос Исус, Господа, така и ходете в Него, вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, като изобилствате в нея с благодарение.“

(Колосяни 2:6-7)

 

Тук, в Тексас, климатът може да стане много сух и да се задържи така дълго време. Много растения, които не могат да виреят при сухо време, умират. Но има и такива, които продължават да растат независимо от сушата, защото корените им са дълбоки и достигат до водата в по-долните слоеве на почвата. Това им помага да оцелеят дори при големи суши.

В живота си често попадаме в подобна ситуация. Когато всичко върви добре, забравяме колко много неща е направил Бог за нас. Във време на „суша“, когато не можем да се справим сами, вярата ни е подложена на истинско изпитание. Ако е плитка, когато изпитанията станат сериозни, тя спира да расте. Но ако имаме дълбоки и истински взаимоотношения с Бога, можем да се справим с всяко изпитание. Силната и дълбока вяра ни дава увереност, че Господ е с нас каквото и да се случва. Божията жива вода извира непрестанно и никога не се изчерпва.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, когато животът ни прави слаби, давай ни силна вяра, за да уповаваме на Твоята мощ, която ни избавя. Амин.

 

Мисъл за деня: С Божията помощ най-тежките моменти в живота могат да се превърнат в най-силните моменти на вяра.

Марк Картър (Тексас)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е В ПЕРИОД НА КРИЗА.

 

 

Остави коментар

Live Reply