Вяра в Бога

Прочит: Лука 1:46-55

„За това дете се молех. И Господ изпълни прошението ми, което отправих към Него.“
(1 Царе 1:27)

През април баскетболният сезон приключваше. Аз обичах да тренирам момичетата и да работя с тях, но мечтаех да имам свое дете. Когато една приятелка ми предложи да си осиновя, започнах да мисля и да се моля за това. Чувствах, че Бог иска да го направя. Така след 25 години работа като треньор на университетския отбор напуснах, за да започна процедура по осиновяване. Приятелите и роднините ми се притесняваха от това мое решение, защото не вярваха, че някой може да избере 47-годишна, разведена и необвързана жена, за да ѝ повери грижата за дете. Но аз се доверих на Бога.
Минаха две години, докато една сряда преди Деня на благодарността получих така очакваното обаждане. Душата ми примря от вълнение. Когато се видях с биологичната майка на Лука, тя ми каза, че търси жена на възрастта на своята майка, за да осинови детето ѝ. Знаех, че това е Божие дело. На 20 декември бях в болницата и прегърнах за първи път това прекрасно момченце.
Представям си как се е чувствала Мария в деня, когато се е родил Исус – Божият Син. Аз посветих своя петгодишен син Лука на църквата и благодаря на Бога за това чудо всеки ден. Разбрах, че Той никога не спира да върши чудеса – да изцерява болните, да отваря очите на слепите, да прави така, че куците да прохождат, и да се грижи за Своите деца.

Молитва: Боже, благодарим Ти за най-ценния дар за света – Исус Христос. Възхваляваме славното Ти име. Амин.

Молитва: Нищо не може да ограничи Божията сила.
Кейти Рут Марлоуи (Северна Каролина)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОСИНОВЯТ ДЕТЕ.

Остави коментар

Live Reply