Вярата на баба

Прочит: Второзаконие 6:1-9

 

„Възпитавай детето отрано в подходящия за него път и то няма да се отклони от него, дори когато остарее.“

(Притчи 22:6)

 

Докато растях, виждах как баба чете Библията на глас всяка вечер, преди да си легне. Когато бях по-малка, се чудех защо го прави, но с времето този пример ме накара да поискам да познавам Бога. Исках да знам какво я крепи и превежда през болката, какво ѝ дава тази чиста радост. Исках да разбера откъде намира сила. С времето научих, че връзката ѝ със Създателя ѝ дава надежда и я превежда през най-трудните моменти в живота.

Непрестанно се връщам към тази гледка – как баба седи и чете Библията. От нея съм научила, че само Бог може да ми даде сила в слабостта, светлина в тъмнината, утеха в притеснението и вечен живот. Бог ми подари примера на моята баба, за да ми помогне в пътя ми към Него. Днес моята вяра също може да промени нечий живот, Бог може да използва моя пример, за да призове някого. Нека всички живеем така, че вярата ни да помага на хората да виждат Божията любов.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни даваш сила чрез Своето слово. Помагай ни да бъдем свидетели на вярата всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да бъда пример за верен Христов ученик днес?

Ксавия Арнт Шефилд (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, ЧИЯТО ВЯРА НИ ВДЪХНОВЯВА.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply