Вярно служение

Прочит: Псалм 96:1-9

„Каквото и да вършите, работете от сърце, като за Господа, а не като за човеци (…) Слугувайте на Господ Христос.“
(Колосяни 3:23-24)

Като начинаещ социален работник, бързо разбрах, че работата с наранени тийнейджъри, които се борят с травми, депресия и конфликти, може да е много изтощителна. Започнах да се чувствам зле от това, за което бях учила и с което исках да се занимавам, защото виждах, че животът на някои от клиентите ми никога няма да се промени.
Когато започнах да посещавам нова църква, бях впечатлена от знака на нейната табела – няколко стрелки, сочещи нагоре. Пасторът ми споделя идеята за живот „по вертикалата“ – да правим всичко така, че да прославяме Бога. Отне ми известно време, за да осъзная дълбокия ѝ смисъл. Ходенето на църква, четенето на Библията, молитвата, даряването не са единствените начини да прославям Бога. Когато осъзнах, че животът на прослава включва дори ежедневните ми дейности – почистването на дома, грижата за семейството, любовта към приятелите – тежестта от чувството, че не помагам достатъчно на клиентите си, постепенно отпадна. Осъзнах, че ролята ми не е да реша всеки техен проблем, а да нося светлината на Христос в живота им и да Го прославям чрез своето служение. Това е най-важната ми задача в живота, която надхвърля всяко земно удовлетворение. Слава да бъде на Бога!

Молитва: Господи, помогни ни да посветим всеки момент от всеки свой ден на Теб. Бъди до нас и направлявай думите и делата ни, за да показваме Твоята любов на всички. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще правя всичко така, че да прославям Бога.
Хедър Артъшин (Мичигън)

Да се молим за: СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ.

Остави коментар

Live Reply