Вятърът и вълните

Прочит: Марк 4:35-41

 

„… Кой ли е Този, че и вятърът, и езерото Му се покоряват?“

(Марк 4:41)

 

Всеки, който е пътувал с мен, знае, че заспивам на всякакви места и във всякакви пози. Дали в метрото, или в колата, седнал и дори прав, намирам начин да подремна. Но не мога да кажа, че лодка сред развълнуваните води на Галилейското езеро е място, където бих заспал.

За Исус очевидно това не беше проблем. Докато учениците изхвърляха товара от лодката в опит да се спасят, Той спеше спокойно. И ние често викаме като тях: „Спаси ни, Господи! Не Те ли е грижа?“. Когато Исус укроти бурята, учениците се запитаха: „Кой е този, че вятърът и вълните му се покоряват?“. И ние трябва да се запитаме кой е Богът, в Когото вярваме. Отпускаме ли се в ръцете на Твореца и Закрилника, или сме си изградили представа за дистанциран Спасител, Който не може да посрещне нашите нужди?

Докато ние посрещаме с ужас житейските бури, Бог остава непоколебим. Ако се вгледаме в тях, те ще ни погълнат, но ако се потопим в Божието присъствие и сила, ще бъдем уверени, че нищо не може да устои пред силата на Този, Който е Господар на вятъра и вълните.

 

Молитва: Господи Боже, учи ни да Те търсим в бурите на живота. Давай ни сила да ходим по вълните и да вярваме в Твоята вечна любов към нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще гледам към Божията сила, а не към вълните.

Джоъл Броубърг (Минесота, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ В МОРЕТО.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply