Вятърът в гърба ти

Прочит: Откровение 21:1-7

 

„Слънцето ти няма вече да залезе, нито луната ти ще се скрие; защото Господ ще ти бъде вечна светлина и дните на жалеенето ти ще се свършат.“

(Исая 60:20)

 

Веднъж споделих с някого, че се боря с един грях, който е станал нещо обичайно за мен. Поисках съвет и подкрепа. Отговорът беше: „Ако наистина си християнин, няма да ти е трудно да контролираш демоните в своето сърце“. Искаше ми се да извикам: „Това не ми е от полза, а и не е вярно!“. Ние сме християни, защото сме приели, че сме грешни и имаме нужда от Божието водителство. Помолих Бог да ми прости този грях, но продължих да се чувствам виновен.

Една неделя пасторът проповядва за Божията безкрайна благодат. „Греховете винаги ще ни съпътстват – каза той – но трябва да ги признаем пред Бога и да продължим напред. Престанете да мислите за тях. Бог ви е простил.“ Тези думи ободриха духа ми. Те бяха абсолютно верни. Въпреки това вината и срамът не ме оставят.

Веднъж един мой роднина ми каза: „Бог е вятърът в гърба ти, а не дъждът в лицето ти“. Господ не ни връща назад, натяквайки ни постоянно нашите грехове, а ни насочва напред. Ако приемем Неговата прошка и продължим, ще открием новия живот, който Той ни обещава.

 

Молитва: Боже, прощавай ни. Нека приемем Твоята прошка и да се отърсим от вината за греховете си. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог прощава греховете ми, затова и аз мога да си простя.

Натаниъл Макмастър (Вашингтон)

 

Да се молим: ДА ПРОСТИМ НА СЕБЕ СИ.

Остави коментар

Live Reply