„Вземи престилката“

Прочит: Йоан 13:1-17

 

„И така, ако Аз, Господ и Учител, ви умих краката, то и вие сте длъжни един на друг да си миете краката.“

                                                                                  (Йоан 13:14)

 

Съвсем скоро осъзнах, че това, което ме поддържа духовно стабилен, е служението за другите. Когато преживявам трудни моменти и имам повече въпроси, отколкото отговори, ми се иска „да взема престилката“, както стори Исус в разказа от тринадесетата глава на Йоан.

Предстоеше Му смърт на кръста, но вместо да извика на помощ дванадесет легиона ангели (Матей 26:53), Той взе престилка и започна да мие краката на Своите ученици.

Когато сме подложени на изпитания, ние сме погълнати от собствените си чувства. Чакаме Господ да отговори на нашите молитви и търсим разрешение на проблемите си, но в повечето случаи изгубваме търпение и започваме да Го питаме: Кога? Защо? Как? А можем да запазим търпение и да се посветим на другите, като помислим с какво можем да помогнем на тях. Нека „вземем престилката“ и да се превърнем в Божие благословение за хората в този свят.

 

Молитва: Боже, изграждай в нас желание да служим на хората. Нека откриваме начини да достигаме до тях – у дома, на работа, в училище, в църквата. Амин.

 

Мисъл за деня: На кого мога да послужа днес?

Бранд Ричардсън (Джорджия)

 

Да се молим за: СМИРЕНИЕ.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply