Яка кула

Прочит: Псалм 18:1-3

 

„Името Господне е яка кула; праведният прибягва в нея и е поставен нависоко.“

(Притчи 18:10)

 

„Мамо, знаеш ли колко много варианти на игра на замразяване има?“ – ме попита синът ми. Той изброи няколко, които използват в училище. Докато вечеряхме, с него и братята му си говорехме за различните варианти и правилата на тази любима детска игра.

По-късно вечерта седнах с най-малкия – Джейми – за да почетем от Библията. Прочетохме част от Псалм 18, в който Бог е описан като яка кула и прибежище. Аз му обясних, че Той е като място, на което можем винаги да се скрием, също като мястото, на което можеш да се скриеш в играта на замразяване. Като повечето деца, когато играе на тази игра, за да не го замразят, той се крие зад мен.

С Джейми се помолихме винаги да може да се скрие при Бога, когато има нужда от прибежище. Аз също тихичко помолих Бог да ми помогне да  прибягвам при Него, вместо да се опитвам да се справя сама с всичките си проблеми.

Господ иска да се обръщаме към Него за разрешение на нашите проблеми. Дори когато се случва нещо лошо, ние можем да намерим прибежище в Неговата любов, поради която никой и нищо не може да ни навреди.

 

Молитва: Господи, нека никога не забравяме, че можем да прибегнем при Теб във всяка ситуация. Амин.

 

Мисъл за деня: Винаги мога да намеря прибежище при Бога.

Уенди Маршал (Япония)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СА В ОПАСНОСТ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply