За Бога всичко е възможно

Прочит: Матей 17:14-21

 

„А Исус ги погледна и им каза: За хората това е невъзможно, но за Бога всичко е възможно.“

(Матей 19:26)

 

Участвам в доброволна организация, което набира средства за служение в Гватемала, и съвсем скоро се прибрахме от едноседмична мисия там. За разлика от други американски мисии, в които американски групи работят в определена държава, нашето служение в Гватемала се извършва от млади местни хора. Истинско служение е да намериш работа за младежи в беден и изпълнен с престъпност район.

Благодарение на библейските уроци, които посещават, тези млади хора разбират, че да служиш на другите е начин да служиш на Бога. За шест години мисионерска работа там виждаме в тях голям напредък. По време на една от вечерите попитах жената, която постави началото на нашето служение, дали е предвиждала този успех. Тя отговори: „Не, но Бог е виждал“.

Често ограничаваме очакванията си според своите представи за възможното, но за Бога тези категории са съвсем различни. Аз зная, че Той няма да ни даде всичко, което искаме, но съм виждал как Той дава на молещите с вяра. Нищо не е прекалено трудно за Бога. За Него всичко е възможно.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни чуваш, когато Те молим за помощ. Помагай ни да Ти служим, като служим на другите. Амин.

 

Мисъл за деня: Никоя молба не е прекалено голяма или твърде малка за Бога.

Джон Баун (Минесота)

 

Да се молим за: МЕЖДУНАРОДНИТЕ СЛУЖЕНИЯ.

Остави коментар

Live Reply