За добро

Прочит: 2 Коринтяни 1:3-7

 

„… Който ни утешава във всяка наша скръб, за да можем и ние да утешаваме тези, които се намират в каквато и да е била скръб, с утехата, с която и ние се утешаваме от Бога.“

(2 Коринтяни 1:4)

 

Приеха майка ми в болница заради кръвен съсирек в белите дробове. Спомням си нейните опити да диша нормално и постоянната мисъл, че всяко следващо вдишване може да е последно. Тя беше щастлива, че е жива при такъв сериозен здравословен проблем. Благодарение на добрите лекарски грижи постепенно състоянието ѝ се стабилизира и я изписаха от болницата. Аз бях благодарен на Бога, че ѝ помогна и ме освободи от страха да не я изгубя.

Два месеца по-късно отидох в дома на Барбара – една жена, която често карах до църквата в неделя. Когато отвори вратата, забелязах, че диша много трудно. Разпознах симптомите на майка ми. Барбара се опита да ме успокои и да ме накара да се прибера у дома, но аз настоях да повикаме линейка. Откараха я в болницата и ѝ поставиха същата диагноза – белодробна емболия. Когато се възстанови от кризата, лекарите ѝ казаха, че трябва да вземе незабавни мерки за състоянието си, защото то застрашава нейния живот.

Благодарен съм, че преживяването с моята майка ми даде възможност да помогна на Барбара. Каквото и да се случва в нашия живот, трябва да сме напълно уверени, че Бог може да обърне в нещо добро всяка трудна ситуация.

 

Молитва: Господи Исусе, помогни ни да използваме болките, които сме преживели, за да насърчим други хора, които преживяват същото. Амин.

 

Мисъл за деня: С Божията помощ дори трудните изпитания могат да послужат за добро.

Джон Багданов (Калифорния)

 

Да се молим за: НЯКОГО, НА КОГОТО ДНЕС МОГА ДА ПОМОГНА.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply