За голямото и за малкото

Прочит: Псалм 56:3-11

„Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти.“
(Притчи 3:5-6)

Преди известно време в църковния социален център, където помагам, се молихме за предстоящото лечение на един от доброволците, което целеше облекчаване на симптомите на паркинсон. Молихме се за изцерение, но и за насърчение както на него, така и на семейството му. Клиф, който водеше молитвата, каза нещо, което много ме впечатли: „Боже, ние Ти се доверяваме за спасението си и за вечността. За това може да Ти имаме пълно доверие“.
Колко пъти се притеснявам, че Бог няма да може да се справи с мой проблем? Колко пъти дори не поверявам на Него проблемите си, като си мисля, че мога да се справя сам? Днешният прочит ни казва да възлагаме всичко на Господа, Който ще направлява живота ни. Той може да се справи с всеки проблем – голям или малък. Ако се доверявам на Бога за вечния живот, как мога да не се доверявам за малките неща, които ме тревожат в земния ми живот?

Молитва: Боже, благодарим Ти, че се грижиш за нас при всякакви ситуации. Помогни ни да приемаме Твоята грижа с благодарност и да възлагаме надеждата си на Теб. Амин.

Мисъл за деня: Мога да се доверя на Бог – за днешния ден и за вечността.
Джеймс Лийрър (Охайо)

Да се молим за: ХОРА, КОИТО СТРАДАТ ОТ ПАРКИНСОН.

Остави коментар

Live Reply