За Господа

Прочит: Битие 4:7-22

 

„И така, ядете ли, пиете ли, вършите ли нещо, всичко вършете за Божията слава.“

(1 Коринтяни 10:31)

 

Преди известно време няколко местни гимназисти се връщали от математическо състезание, когато спирачките на автобуса им отказали. Шофьорката отместила крака си от газта и бавно завила към края на пътя, като успяла да спре малко преди канавката. После повикала помощ и наблюдавала състоянието на децата, докато тя дойде на мястото. Тази жена беше опитна и получи похвала, че е запазила самообладание в тази опасна ситуация и е действала професионално.

Замислих се, че шофьорите на автобуси рядко получават похвали за своята работа, която е изключително важна. Много неща ни изглеждат рутинни, но в ситуации като тази се сещаме да оценим хората, които ни помагат да ги свършим.

Битие 4:17-22 представя потомството на Каин и талантите, които всички получиха от Бога. Сред тях беше развъждането на добитък, свиренето на музикални инструменти и работата с желязо. Тези умения не изглеждат особени и специални, но всяка работа за Господа е ценна. Павел ни учи: „вършите ли нещо, всичко вършете за Божията слава“. Ако се придържаме към това, Бог ще ни помага да привличаме и други към Него, колкото и малки да ни се струват нашите усилия.

 

Молитва: Господи, помогни ни да не забравяме да използваме своите таланти за Твоя слава. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Каквато и да е работата ми, мога да върша всичко за Господа.

Джоди Уилямс (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ШОФЬОРИТЕ НА АВТОБУСИ.

 

Остави коментар

Live Reply