За наше добро

Прочит: Римляни 8:28-39

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“
(Римляни 8:28)

През 2016 г. брат ми се яви на изпит за прием в колеж. В този ден компютърната система се срина и той изгуби част от отговорите на теста, а други изобщо не можа да попълни. Когато излязоха резултатите, той видя, че не му стигат точки. Много разочарован, брат ми започна да се съмнява в Божите обещания.
Въпреки случилото се, ние се събрахме вечерта, за да почетем от Библията. Посланието на Римляни 8:28 ни насърчи. Седмица по-късно той получи известие, че в колежа са преразгледали неговите резултати. Бяха добавили по 40 точки към резултата на всеки, засегнат от компютърния срив, включително и на моя брат. Благодарихме на Бога за това чудесно благословение.
Често ни се случват неща, които разклащат вярата и доверието ни в Бога. Но нека не губим надежда, защото всичко съдейства за наше добро – не благодарение на нашите възможности, а благодарение на Божията любов и вярност. Ако останем верни и не отпаднем от вярата си в Него, ще намерим надежда и смелост да се справим с трудностите.

Молитва: Господи, помогни ни да Ти се доверяваме, когато животът ни подлага на сериозни изпитания, като знаем, че Ти мислиш за нашето добро. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Технологиите се сриват, но Бог е неизменен.
Естер Нуогугу (Нигерия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЯВЯВАТ НА ИЗПИТ.

Остави коментар

Live Reply