За ръка

Прочит: Йоан 14:1-12

„Истина, истина ви казвам, който вярва в Мен, делата, които върша Аз, и той ще ги върши…“
(Йоан 14:12)

Наскоро хората коментираха това, че със съпругата ми се държим за ръка. Човекът, който ни обслужваше в банката, каза: „Вижте ги само!“. Докато се разхождахме из квартала, един човек спря колата си близо до нас, за да ни каже колко сме сладки. Когато жена ми се замисли за това, тя отбеляза: „Това, че сме на 60 години, ли е причината да изглеждаме сладки, когато се държим за ръце?“.
Ние се надяваме, че този малък знак на нашата привързаност може да бъде разбран от повечето хора. Вместо просто да си казваме, че се обичаме след 43 години съвместен живот, ние се държим за ръка, защото сме заедно и сме едно цяло. Ние си принадлежим.
Когато си мисля за взаимоотношенията си с Бога, се питам дали хората виждат ясно, че Го обичам и че Му принадлежа. Достатъчен знак за любовта ми към Него ли е отношението ми към хората, които се нуждаят от помощ?
Ние можем да покажем, че принадлежим на Исус, чрез постъпките си във всяка ситуация. Ако правим това, което Той би направил, хората ще виждат, че сме Негови ученици. Когато ходим неотклонно с Исус, нищо няма да е в състояние да ни отдели от Неговата любов (Римляни 8:38-39).

Молитва: Исусе, помагай ни да се приближаваме към Теб, за да отразяваме Твоята любов в този свят. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще покажа любовта си към Исус със своите думи и постъпки.

Да се молим за: СЪПРУЗИТЕ.
Чарлс Хъф (Илинойс)

Остави коментар

Live Reply