За всички нас

Прочит: Матей 1:18-23

 

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.“

(Йоан 3:16)

 

В началото на адвентния сезон извадих рождествените фигурки от килера, за да ги наредя, но с изненада открих, че повечето бяха счупени. Ангелът беше останал с половин крило, на овчаря му липсваше едната ръка, единият от мъдреците нямаше крак, а магарето беше с едно ухо. Само бебето Исус изглеждаше непокътнато. Не знаех какво се е случило. Когато ги прибирах миналия път, ги подредих добре.

Реших да отида да купя нови фигурки, но тогава осъзнах, че Бог може би иска да ми каже нещо. Всички ние сме наранени, но Господ може да извърши велики дела чрез нас. Ако се покаем и поискаме Неговата прошка, Той може да ни подари нов живот въпреки старите рани. Раждането на Исус донесе нов живот в нашия свят.

Мисля, че ще продължа да поставям старата рождествена украса, за да си спомням за голямата Божия любов към мен. Той ни обича толкова, че изпрати Исус в плът, за да изцери наранения свят. Благодарение на въплъщението имаме вечен живот. Не е ли това дълбокият смисъл на празника Рождество Христово?

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че заради голямата Си любов към нас изпрати Исус, Който се въплъти, за да имаме вечен живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори да сме наранени, Бог ни обича и може да извърши велики неща чрез нас.

Сюзан Стомбау (Охайо, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ МАЛОЦЕННИ.

 

 

Остави коментар

Live Reply