Заедно в Духа

Прочит: 4 Царе 2:1-12

 

„След като преминаха, Илия каза на Елисей: Поискай какво да направя за теб, преди да бъда отнет от теб. Елисей отвърна: Моля, нека да бъде в мен двоен дял от духа ти.“

(4 Царе 2:9)

 

Преди известно време получих имейл с молитвена нужда за приятел, който се възстановяваше след операция: „Моля те, включи се в общата ни молитва утре в 9.10 ч.“. Не обичам да се моля по интернет, но този път беше различно – включиха се приятели от целия свят. Всички изпращаха имейли и съобщения в социалните мрежи. И аз като тях си навих часовника, за да не забравя да бъда на линия точно в 9.10 ч.

Замислих се за това как Елисей последва Илия по пътя му през Ветил и Йерихон до Йордан. Няколко пъти му казваха: „Знаеш ли, че днес Господ ще ти вземе господаря, който е бил над теб?“, а Елисей отговаряше: „Да, зная това, мълчете“. Истинските приятели, колкото и да са далеч от нас, никога не ни изоставят. Те са с нас в радост и в тъга, в живота и в смъртта. Когато се наложи, ние се събрахме, за да се молим за своя приятел. Като Елисей, който искаше двоен дял от духа на Илия, ние молехме Бога да благослови приятеля ни с Христовия Дух за вечен живот. Нека всички имаме смелостта и готовността да бъдем със сърцето и душата си до тези, които обичаме.

 

Молитва: Боже, давай ни водителството на Своя Дух, за да останем верни на семействата и приятелите си. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвата прекрачва всички бариери.

Патриша Маркс (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: ОНЛАЙН МОЛИТВЕНИТЕ ГРУПИ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply