Заедно в молитвата

Прочит: Филимон 1:1-25

 

„И така, ако ме смяташ за съучастник в Христа, приеми него като мен.“

                                                                               (Филимон 1:17)

 

Няколко читатели на индонезийското издание на „Духовна манна“ отидохме в местния затвор, за да направим обща служба със затворниците. Аз мислех, че затворът е оставено от Бога място, но когато влязохме, открихме нещо изумително – една добре организирана църква. Там имаха добри условия, талантливи музиканти и дори хор. Бяхме посрещнати много топло.

Тези хора четат „Духовна манна“ всеки ден и растат духовно. Макар да живеят зад високи стени, те са свободни в Христос. За мен е много вълнуващо, че са наши молитвени партньори.

От Посланието на апостол Павел към Филимон ние разбираме, че хората могат да се променят, без значение дали това става вкъщи, на работните им места или в затвора. Както вярата на Онисим го подтикваше да служи на другите, така и нашите приятели в затвора могат да служат на Божието царство. Аз вярвам в това. Те са част от голямото Божие семейство и част от големия молитвен кръг, в който всички ние участваме. 

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за всички наши съработници във вярата. Помагай ни да бъдем по-отдадени в своето служение. Нека бъдем благословение, където и да се намираме. Амин.

 

Мисъл за деня: Всички ние сме молитвени партньори.

Даниел Будианторо (Индонезия)

 

Да се молим за: ЧИТАТЕЛИТЕ НА „ДУХОВНА МАННА“ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.

 

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply