Загуби

Прочит: Псалм 84

„… сложи още в устата ми нова песен, хваление към нашия Бог; мнозина ще видят и ще се убоят, и ще уповават на Господа.“
(Псалм 40:3)

Докато ме подстригваше, новата ми фризьорка ми разказа как е преминала през химиотерапия. Сподели ми за страха, посещенията при лекаря, чувството на гняв и отчаяние. Когато лечението приключило, тя започнала да се възстановява физически и психически. Това лято си засадила градина. Каза ми: „Не разбирах нищо от това, но мисля, че е добра терапия. Първите цветове на доматите толкова ме зарадваха, че дори плаках, когато повехнаха, без да знам, че идва ред на плодовете. Веднага щом узряха, се радвахме на вкусна салата“.
Думите на фризьорката ме накараха да се замисля за загубите в живота си. Когато сме млади, е лесно да мечтаем и да правим планове, но с времето започваме да губим много неща. Децата ни растат и напускат дома, работата приключва, здравето се влошава, губим приятели. Накрая се чувстваме, сякаш нищо не ни е останало. Но идва момент, когато осъзнаваме, че с всяка загуба Бог ни подарява нещо неочаквано – приятел, който ни привдига, ново хоби или търпение, което не сме имали преди загубата. А тя никога няма последната дума.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за Твоята любов, която никога няма да ни предаде и винаги ни дава надежда каквото и да ни донесе животът. Амин.

Мисъл за деня: Когато съм тъжен заради някаква загуба, мога да се вгледам в себе си и да открия новото, на което Бог ме е научил.
Елинор Коулс (Орегон)

Да се молим за: ФЕРМЕРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply