Закрила за наранените

Прочит: Псалм 16:1-11

„Така ще се веселят всички, които се надяват на Теб…“
(Псалм 5:11)

Преди години работех като доброволец в един природен резерват. Отговорностите ми бяха да се грижа за животните – да ги храня и да почиствам, както и да им давам необходимите лекарства. Някои от тях, включително два белоглави орела, бяха претърпели инциденти и не можеха да оцелеят сред дивата природа. Птиците не можеха да летят, защото крилата им бяха наранени от куршуми. Когато влизах в тяхното ограждение, те започваха да повдигат крила и да крещят срещу мен. Макар и наранени, орлите бяха защитени в резервата.
В духовно отношение и ние винаги имаме закрила, дори когато сме наранени. Независимо дали страдаме физически, или носим духовни рани, Бог е нашета прибежище. Той ни изцерява. Когато брат ми почина и болката от загубата беше непреодолима, аз се обърнах към Бога и Той обърна жалеенето ми в радост (вж. Йеремия 31:13). Когато почина и баща ми, Господ благослови служението, което започнах в негова памет. Чувствах се „наскърбена, а винаги радостна“ (2 Кор. 6:10).
Бог може да излекува наранените ни сърца. В Бога – нашето прибежище – намираме утеха и радост.

Молитва: Боже на утехата и изцелението, благодарим Ти, че си наше прибежище, когато страдаме от житейските наранявания. Амин.

Мисъл за деня: „Блажени са всички, които се надяват на Него“ (Псалм 2:12).
Дебра Пиърс (Масачузетс)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ЖИВОТНИТЕ В ПРИРОДАТА.

Остави коментар

Live Reply