Закрила

Прочит: Второзаконие 31:1-8

„Господ, Той е, Който ходи пред теб, Той ще бъде с теб; няма да се оттегли, нито ще те изостави; не се бой!“
(Второзаконие 31:8)

Живеем в Орегон и се налага да държим чадърите си до входната врата, защото има обилни валежи от октомври до април. Понякога в продължение на дни не виждаме слънцето, луната и звездите от облаци. Разбира се, макар да не виждаме тези източници на светлина, ние знаем, че те са на небето.
Трудно е да повярваме, че още има светлина, когато ни покрият облаците на смъртта, болестите, депресията и войните. Може дори да изглежда, че Бог се крие и не се интересува от нас. Кое може да ни увери, че това не е така?
Когато чувствам, че облаци ми пречат да видя Бога, аз се обръщам за насърчение към Божието слово и неговите обещания. Исус ни обещава да бъде с нас „до свършека на века“ (Матей 28:20). Псалмистът ни уверява, че Онзи, Който пази Израил, няма да заспи (Псалм 121:4). Библията ни казва, че Бог е навсякъде.
Четенето на Божието слово всеки ден и запомнянето на стихове от него може да ни послужи като чадър в дъждовните дни. Когато над нас се надвесят облаците на страха, нека си припомняме и повтаряме обещанията от Библията. Придържането към Божието слово ще ни предпазва от страха и ще ни помага да растем във вяра.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги ни пазиш и се грижиш за нас. Амин.

Мисъл за деня: Божието слово може да ни предпази от всяка буря.
Джейн Райд (Орегон)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЯТ ОТ ДЪЖДА.

Остави коментар

Live Reply