„Защо, Боже?“

Прочит: Съдии 6:11-20

 

„Е Гедеон му отговори: О, господарю, ако Господ е с нас, то защо ни връхлетя всичко това?“

(Съдии 6:13)

 

Докато пиша това, сме под карантина заради COVID – 19, а съпругът ми, който е настанен в болница, се бори за живота си. Благодарна съм, че ми позволиха да го видя за последно. Трябва да кажа, че животът изглежда изключително труден в момента. Знам, че когато той си отиде, ще е твърде рисковано дори да си помисля да събера семейството и приятелите, за да ме утешат. Ще бъда сама, но и няма да бъда. Бог е с мен, въпреки че, признавам, понякога споделям недоверието на Гедеон. Когато попаднах на този пасаж от Съдии, се смях с глас.

Сигурна съм, че не съм единствената християнка, която си е задавала въпроса на Гедеон във време на изпитание. Успокояващото е, че Бог не го осъди, но продължи да работи с него, изграждайки вярата му. Гедеон се довери на Бога, продължи напред въпреки съмненията и победи.

Когато се съмняваме, можем да бъдем искрени пред Бога, защото Той ни разбира. Освен това можем смело да Го последваме, като Му се доверим въпреки страховете си.

 

Молитва: Отче, укрепвай ни, когато се съмняваме в Тебе и в обстоятелствата, които не разбираме. Давай ни вяра и смелост да Те последваме въпреки всичко. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог разбира слабостта и страха ми.

Сандра Стил (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ СЪБЕРАТ ВЪВ ВРЕМЕ НА СКРЪБ.

Остави коментар

Live Reply